des
01

Familiesamling Skjærtorsdag

Skrevet av oddbjorn i kategorien Påsketiden

Forbered et godt måltid på Skjærtorsdag der dere bruker lammekjøtt som hovedingrediens. Rundt påsketider dukker det ofte opp gode oppskrifter i aviser og på nett. Inviter gjerne flere til bords, eller gjør det kun med egen familie. Underveis i måltidet er det fint å ta med noen lytte, smaks- og synsopplevelser inspirert av jødenes egen påskefeiring, til  minne om utferden fra Egypt. Her er noen forslag:

  • Les sammen 2 Mosebok 12,3-5 og 8,14-15. (Fortell gjerne for-historien om Israelsfolket som var slaver i Egypt.)
  • Alle får en persillekvast, og sier: «Velsignet være du, Herre vår Gud, Universets konge, som skaper alt som vokser på jorda og som vi får mat fra!» Alle dypper persillekvasten i saltvann og    spiser den. Leder sier: «Vi dypper persille i salt vann og minnes Israelsfolkets tårer i Egypt og Jesu Kristi lidelse. Slik Israelsfolket gikk gjennom Sivhavet, gikk Jesus gjennom lidelser og dødsrikets dyp til oppstandelsens land. Når vi blir døpt med vann, følger   Jesus oss gjennom til sitt gode land.»
  • Alle får også en kapteinkjeks som minner om det usyrede brødet som Israelsfolket måtte spise i all hast før de flyktet. Leder sier: «Dette er trengslenes brød som våre fedre spiste i Egypt, og som Jesus spiste den siste kvelden før han led. La enhver som er sulten, komme og spise. La enhver som er i nød, komme og ta del i denne påskefesten. Dette året er vi her. Neste år er vi i den kommende verden, det nye Jerusalem, det gode landet.
  • Les 1. Kor 11,23-26 om innstiftelsen av nattverden på Skjær-torsdag.

(Få flere idéer ved å gå inn på Israelsmisjonens nettsider, www.israelsmisjonen.no under «ressurser».)

 

Nett-tips

På www.youversion.com finner du «The story of Easter» som er en norsk bibelleseplan med andakter hver dag.

 

 

Trackback from your site.

Skriv en kommentar